Hoppa till sidans innehåll

Förundersökning inleds om grova brott

18 OKT 2017 08:45
Uppdatering av den pågående utredningen mot den tidigare anställde och de f.d. styrelseledamöterna inom Svenska Taekwondoförbundet.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2017 11:35

Ansvarig åklagare har efter en granskning av det som hänt i Svenska Taekwondoförbundet, avseende f.d. styrelsens förehavanden inlett en formell förundersökning mot de anmälda (tre medlemmar av den tidigare styrelsen och en f.d. anställd). Brottsrubriceringen är ”Trolöshet mot huvudman (grovt brott)”.

Svenska Taekwondoförbundet bistår EBM i utredningen och kommer i nuläget inte att lämna mer information i ärendet, för ev. kompletterande uppgifter hänvisar Förbundet till Ekobrottsmyndigheten.

Svenska Taekwondoförbundets nya styrelse ser allvarligt på detta och kommer att agera för att ansvariga skall ställas till ansvar. Vidare uppmanar Svenska Taekwondoförbundet att de personer som delges misstankar i ärendet att hålla sig helt ifrån Förbundets (inkl. grenförbunds) verksamhet under utredningstiden. Det är också en rekommendation att de avsäger sig samtliga uppdrag i föreningarna där de är medlemmar.

Observera att alla ska betraktas som oskyldiga innan domstol fattat annat beslut.

 

Styrelsen

Skribent: Styrelsen
Epost: Adressen GömdPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: This is a mailto link