Hoppa till sidans innehåll

Jämställdhetskommitén informerar

01 FEB 2018 09:07
  • Skapad: 01 FEB 2018 09:07

Jämställdhetskommittén höll sitt första möte under helgen i Malmö. Där planerades arbetet för 2018 och en del viktiga punkter diskuterades. Bland annat kommer jämställdhetsarbetet i detta inledande skede att prioriteras för styrelsen och kommittéerna för att därefter även integreras på förenings- och medlemsnivå. Jämställdhetsarbetet kommer framöver att ta en större roll inom svensk Taekwondo och ett första steg är att uppmärksamma alla på detta. Ambitionen är att utbildningar, workshop och föreläsningar inom jämställdhet ska anordnas för att sprida kunskap om ämnet samt för att därigenom kunna genomföra viktiga och nödvändiga förändringar. Det konstateras även att fler kvinnor behöver inneha fler positioner inom styrelsen, kommittéer och andra organ. Dessutom är det viktigt att våra utbildningar för exempelvis coacher och domare innehåller en del om jämställdhet. 

 

Nytt för i år är även att samtliga föreningar kan genom Idrottslyftet ansöka medel för "Tjejlyftet" som ett led att bl.a. främja jämställdhet och ökning av andelen kvinnor i föreningarna. Medel kan sökas för:

  • marknadsföringsmässiga ändamål eller liknande åtgärder i syfte att bredda rekryteringen av kvinnor till Taekwondo,
  • att föreningen anordnar utbildningar och föreläsningar om jämställdhet m.m. för sina medlemmar för att öka medvetenheten kring dessa frågor, och
  • att sponsra och därmed uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till tränare, coacher och domare genom att delta på utbildningar. 

 

Läs mer om detta här >>

 

Avslutningsvis söker STF fortfarande fler representanter till jämställdhetskommittén gärna från regionerna öst, väst och syd. Om du är intresserad av att vara med i kommittén så tveka inte att skicka en ansökan till This is a mailto link och bifoga en kopia till kommitténs ordförande Madeleine Romero på This is a mailto link. Vid frågor är du välkommen att kontakta Madeleine på 073-977 54 28.

 
Var med och bidra till en mer jämställd Taekwondo!
Du hittar jämställdhetskommitténs sida här >>

 

Skribent: Arto Ala-Häivälä
Epost: Adressen GömdPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: This is a mailto link