Hoppa till sidans innehåll

Förbundet


Organisation
Svenska Taekwondoförbundet bildades den 30/11 1996. Ansökan om medlemskap till Sveriges Riksidrottsförbund överlämnades den 20/12 1996.

Svenska Taekwondoförbundet, har till uppgift att administrera och befrämja den koreanska idrotten/Kamp arten Taekwondo samt Hapkido i Sverige.

Förbundet är såsom specialförbund anslutet till Sveriges Riksidrottsförbund  RF vars stadgar och bestämmelser utgör grunden för Förbundets administrativa verksamhet.

Förbundet består av de föreningar som upptagits som medlemmar av Förbundet. Dessa föreningar är regionalt sammanslutna i fyra Taekwondo-regionsförbund, TRF, vilka är:
- Norrländska Taekwondoförbundet
- Östsvenska Taekwondoförbundet
- Västsvenska Taekwondoförbundet
- Södra Taekwondoförbundet

Förbundets verksamhet regleras genom stadgar samt övriga bestämmelser, fastställda av Förbundsmöte eller dess bestämmande av Förbundsstyrelsen eller av Förbundsmötet utsett organ. Förbundets verksamhet omfattas för närvarande av Taekwondo, fr o m den 2016.04.24 efter en idrottslig indelning i sk grenförbund (GF) vilka är:- Svenska Taekwondo Unionen för WTF (STU)
- Svenska ITF Förbundet för ITF (SIF)

Förbundets verksamhets  och räkenskapsår omfattar tiden 1 januari t.o.m. 31 december påföljande år.


Styrelse
Svenska Taekwondoförbundets styrelse har det övergripande ansvaret för verksamheten. Löpande ärenden administreras av förbundsstyrelsen, kansliet och ansvariga enheter i respektive ansvars kategori.

Uppdaterad: 2017-01-23 13:10
Skribent: Ferenc Böö

sok_logo_sq
.
rf
.
wtf
.
etu
.
.

 Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46-86996514
E-post: This is a mailto link