Hoppa till sidans innehåll

Kyorugi - Minior


Ansvarig tränare i regionen för miniorer: David Kliba.

Ansvarig Regionstränare för miniorer: David Kliba.

Projektbeskrivning för Södra Taekwondo Förbundets MINIOR utveckling (regionsträning).

Målgrupp:
MINIORER som har tävlat minst 1 år, bältesfärg är inte avgörande för intag.
Specialfall kan göras om styrgruppen så anser.

Krav:
Föräldrar/tränare skall aktivt delta i projektet då en stor del av syftet är att bredda kompetensen gentemot föräldrarna och skapa delaktighet, vi kommer att arbeta för att lägga en bra plattform för att projektet inom rimlig tid blir självgående.

Tillvägagångssätt:
Vi ämnar att ha 3 träffar på våren och 3 till hösten (om intresset blir stort kan detta komma att ändras), dessa skall gynna utvecklingen av SÖDRAS medlemmar och är tänkt att förläggas så vi besöker regionen geografiskt.
Vi kommer starta i SÖDER med två träffar och sedan rör vi oss Öster, Norr och Väster.
Förfrågan kommer skickas ut till intresserade som vill vara med och ta mot miniorgruppen. Träff 1-2 är tänkt att förläggas i Malmöregionen Träff 3 Kristianstadsregionen Träff 4 Växjöregionen Träff 5 Ängelholms regionen Träff 6 Malmöregionen.

Tränare:
David Kliba kommer att vara huvudansvarig för projektet och vill meddela att alla tränare är mer än välkomna och vara med på denna spännande resa som vi tillsammans gör. Det är en fördel att så många som möjligt är med.
Den samlade erfarenhet som vi har och de fantastiska MINIORER som jag stött på runt de olika klubbarna gör att detta är en glädjefyllt uppdrag.
Vi skall inte bara skapa en positiv miljö för dem att de känner gemenskap under kvalitativa former, vi skall inkludera deras närmsta så varje individ, team, klubb blir så självständig som möjligt och att den ger ett mervärde för alla som vill vara med.
David har som förhoppning att bjuda in internationella tränare så vi alla får andra inputs och kan ta på oss samma glasögon då vi vill utveckla våra MINORER.

Några mål med detta:

  • Att vi får de som redan kommit en bit på vägen att villa fortsätta Att de får träna med andra som är på samma nivå/målsättning Att stärka regionens värde i att fånga de yngre Att få föräldrar vara mer involverade i det praktiska, lära sig mer och var med i sin MINIORS fortsatta TKD träning.
  • Att sen hösten 2015/ våren 2016 åka tillsammans som ett regionslag på någon lämplig internationell tävling.
  • Att bygga en media portal där kunskap, information delas fritt (kan byggas ut på den redan fungerade sidan på SÖDRAS sida). Flera kan komma att läggas till då detta är en nyskapande resa, andra kan komma att tas bort om de visar sig redan vara där (då vidmakthåller vi dem så de finns kvar).

 

Resurser:
Kommer att specificeras vid senare tillfälle.

Ett slutresultat av detta kan vara:
Vi har stärkt MINIORER och fått upp modeller för utveckling av gemensam träffar nationellt men även kan blicka på att knyta ihop det internationellt. Utvecklar ett tävlings/matchsystem som uppmuntrar unga att tävla, döma och leda i tidig ålder.
Skapa en meningsfull plattform där unga växer genom sociala relationer och där klubbar kan vara med och utveckla det även om de är liten klubb på 20 medlemmar i en mindre stad, alla räknas.

Vänligen

David Kliba

Anmälningsblankett att fylla i innan närvaro. Kort information om David Kliba:


GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan), Stockholm 1990-1993
Stora grabbars märke Svenska Budo förbundet 1993
Licensierad nationell instruktör Svenska Taekwondo Förbundet

 

Psykoterapi KBT steg 1 utbildad,
Master trainer Agressions Replacement Training,
Motiverande Samtal,
ACT,
Mindfulness
 


DM/SM/NM Guld och bästa fighter, kvartsfinal EM 1990, åttondelsfinal  VM 1991 

Började träna 1983
Graderade till 1 dan 1987 och 4 dan 1996
 

 Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:55 Skribent: Christian Woxell
Epost: This is a mailto link

mig

 

 

sisu

 

 

Nordic Choice Hotels


SBI Sport AB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Taekwondoförbundet
Poststugan 305
211 65 Malmö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link