Hoppa till sidans innehåll

Förbundet möter Världsförbundet

04 APR 2016 11:10
Världsförbundet (WTF) har hörsammat förbundets önskan om ett möte i Bonn, Tyskland för att nå en samsyn i hur man ser på Affiliation-paragrafen i WTF stadgar 16:3. Alla parterna är angelägna om att STF ska följa WTF stadgar så snart som möjligt och därmed lägga lock på den 2 åriga långa konflikten.
  • Skapad: 04 APR 2016 11:10

Under 2 års tid så har tre olika styrelser och fyra olika ordföranden haft den internationella frågan på dagordningen inför varje styrelsemöte. Frågan har väckt rubriker i svensk och internationell media, den har engagerat en svensk idrottsrörelse (RF-SOK-SF), påverkat våra aktiva som haft ambitioner om att få tävla på internationell mark och den har tagit vårt fokus från andra viktigare frågor såsom landslaget, utbildningar och para-taekwondo som hade behövt ses över.  

Frågan startade med att WTF fick ett tips om att förbundet bröt mot deras stadgar kap. 16:3 sent 2013 och har efter åtskilliga brevväxlingar och förhandlingar lyckats förmedla vår ståndpunkt:  

”Svensk Taekwondo ska hållas ihop, men på ett sådant sätt där ingen Taekwondostil kan påverkas av den andre.”

Mot den bakgrunden så kommer nu en delegation från Sverige, beståendes av Ordförande och styrelsemedlemmar, att besöka Bonn och Tyskland i veckan för att samtala med företrädare för WTF och ETU.

Styrelsen är högst angelägen om att föreslå en lösning till förbundsmötet 24 april som är juridiskt hållbart och enar svensk taekwondo, samt har världsförbundets tillstyrkan.

 

Med Vänliga Hälsningar, 

Sammi Kaidi

Projektledare
Svenska Taekwondoförbundet

 

Skribent: Sammi Kaidi - Projektledare
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: This is a mailto link