Hoppa till sidans innehåll

Nu inleder vi en ny era

09 MAJ 2020 16:53
Nu har förbundsstämman 2020 och den delen av förbundsstämman som fortsattes asynkront från 3 maj, avslutats. Och vi kan nu få fart på arbetet i förbundet med en ny styrelse och agenda.
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2020 16:53

I söndags, direkt efter förbundsstämmans övergång till asynkront möte, hade förbundsstyrelsen sitt konstituerande möte. Det asynkronta mötet hade ingen särskild orsak som skulle förhindrat förbundsstyrelsen för att parallellt sätta igång sitt arbete.

Nu har styrelsen en annan laguppställning och en delegationsordning tillsammans med ett antal styrdokument som förbundsstämman beslutade om att följa, att förhålla sig till. Idag har även onboardingen av nya styrelseledamöter inletts där det även kommer ske separata möten med företrädare för grenförbunden så insikten i deras verksamhet finns hos de nya. Förbundsstyrelsen kommer vid sitt första möte inom kort att gå igenom samtliga beslut tagna av förbundsstämman tillsammans med de medskick som anfördes för att säkerställa att de verkställs och följs upp. Krisledningen har även fått fortsatt förtroende av förbundsstyrelsen att driva frågan om det indragna organisationsstödet från RF. 

I mina anföranden kopplat till förbundsstämman så lyfte jag särskilt att vi behöver prata mer med varandra istället för om varandra och vi behöver prata mer öppet än i dolda grupperingar eller falanger. Jag har även flaggat för att vi har en tuff tid framför oss med indraget organisationsstöd, covid-19 pandemi och den förändringsresa som vi nu tillsammans inlett. Här kommer jag göra mitt yttersta, tillsammans med den nyvalda styrelsen, att säkerställa att samtliga 198st medlemsföreningar är med på tåget. Att vi gör detta arbete tillsammans och att förbundet tar stafettpinnen.

Förbundsstämman har antagit flertalet policys och riktlinjer som kommer hjälpa oss framåt, minska missförstånd och öka tydligheten. Förbundsstämman har även uppdaterat stadgarna på ett antal punkter för att tydligt markera hur vi vill att stommen i vår verksamhet ska se ut och hanteras. Nu kommer arbetet med att implementera de många besluten i verksamheten att påbörjas. Något som i bred front kommer göras i förbundsstyrelsen och med grenförbunden samt distrikten. De beslut som fattats ska följas, och följas upp.

Min förhoppning är att vårt arbete i förbundsstyrelsen ska bedömas utifrån hur vi arbetar och inte vilka vi är. Oavsett vilken bakgrund vi eller du har haft, vilken falang man sägs tillhöra eller vad för klubbtillhörighet man har, så brinner vi alla för Svensk Taekwondo och vill det bästa för idrotten. Med detta utgångsläge hoppas vi fler ska engagera sig, bidra och vara delaktiga. Och vi ser framemot att med olika perspektiv, medskick och dialoger hitta gemensamma förhållningssätt och ageranden.

Har du synpunkter på förbundets arbete, tankar eller idéer är du varmt välkommen att höra av dig till mig eller vårt kansli per epost. För övrigt kommer vi hålla dig löpande uppdaterad.

Här kan du ta del av det konstituerande mötet
Här kan du ta del av styrelsens förslag till förbundsstämman 2020
Här kan du ta del av styrelsens sammansättning

Vi ska gå starkare ur denna kris - tillsammans.


Med vänliga hälsningar,

Sammi Kaidi
Förbundsordförande

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....