Hoppa till sidans innehåll

Status i den Internationella frågan

26 NOV 2015 18:45
ETUs President Sakis Pragalos och Vice Generalsekreterare Kenneth Schunken var på plats i Sverige, onsdagen den 14 okt för att träffa förbundsordförande och SOKs Ordförande Stefan Lindeberg. Förhandlingarna ägde rum hos Sveriges Olympiska Kommitté och målet var att enas om en lösning som låg i linje med WTFs stadgar och de regler vi har att förhålla oss till i Sverige genom egna och RFs stadgar.
  • Skapad: 26 NOV 2015 18:45

Mötet enades om en separation mellan WTF-ITF, men där båda organisationerna kunde verka under ett och samma paraply för att stå starkare mot RF och andra medlemsförbund inom Svensk Idrott. Överenskommelsen undertecknads av de närvarande parterna och därefter utlovades fullt medlemskap för STF i ETU redan till ETUs årsmöte veckan efter. 

Svenska Taekwondoförbundet hade sedan tidigare haft en dialog med Riksidrottsförbundets dåvarande Ordförande Karin Mattsson Weijber, Generalsekreterare Birgitta Ljung och RFs Chefjurist Christer Pallin där samtliga var enade om att en långsiktig och hållbar lösning för förbundet var målet. En idrott - Ett förbund. 

Utifrån detta bildade styrelsen en arbetsgrupp med olika kompetenser för att arbeta med detaljfrågorna. Hur ska man tillmötesgå överenskommelsen och samtidigt följa RF stadgar som reglerar vår verksamhet i Sverige? Vad ska finnas, vad ska bort och vad ska ändras? Ett arbete som kräver ett helikopterperspektiv, förståelse för alla parters olika behov och konsekvenser för förbundets framtid, dvs. något som inte kan höftas fram på några veckor. Arbetsgruppens utgångsläge i frågan är att man "Gör rätt från början” och inte hamnar i läget ”Gör om & Gör rätt”. 

Arbetsgruppen och styrelsen arbetar just nu på att ta fram nya stadgar som inom kort överlämnas till RF för godkännande. När de nya stadgarna är klara så kommer en remissrunda påbörjas där Du/Ni som medlemsförening kan på ett demokratiskt sätt komma med kommentarer på materialet innan styrelsen fastställer det som en proposition till förbundsmötet 9 april 2016.

 

Förutsättning för framgång i denna fråga är att STFs medlemsföreningar, SOK, RF och ETU är helt eniga för en hållbar och långsiktig lösning i Svensk Taekwondo. Något som gör att vi kan rikta kraft och energi till att bli fler och framgångsrikare. 

 

Med vänliga hälsningar, 

Johan Nilsson
Ordförande

Svenska Taekwondoförbundet

Skribent: Johan Nilsson - Ordförande
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....