Hoppa till sidans innehåll
MOU avtal

Svenska Taekwondoförbundet och Korea University Taekwondo Federation(KUTF) har undertecknat ett gemensamt samarbetsavtal

15 MAR 2015 10:40
Svenska Taekwondoförbundet och Korea University Taekwondo Federation(KUTF) har undertecknat ett gemensamt samarbetsavtal för att utveckla relationen och främja utbytet av Taekwondo, både som idrott, kultur och vänskap med varandra.

  • Skapad: 15 MAR 2015 10:40

Samtidigt undertecknade även Asia University Taekwondo Federation(AUTF) ett avtal med Svenska Taekwondoförbundet för att utveckla samverkan i hela den asiatiska regionen.

Presidenten Jeong Han-sung (KUTF) och Ordföranden Emir Dizdarevic skakar hand efter att ha skrivit på samarbetsavtalet.

 - Detta är första gången som KUTF har skrivit avtal med Svenska Taekwondoförbundet och jag är mycket glad och nöjd, de båda organisationerna kommer att arbeta tillsammans för att bidra till utvecklingen av taekwondo och detta avtal är en möjlighet för KUTF att globalisera sin verksamhet, säger Jeong Han-sung(KUTF).

- Vi är glada över att ha ingått samarbetsavtal med dessa två organisationerna och Svenska Taekwondoförbundet som kan hjälpa och stödja varandra. Framförallt skapar detta helt nya förutsättningar för alla svenska utövare, tränare, coacher, domare o.s.v, att fördjupa sig och vidareutveckla sina grundläggande Taekwondokunskaper med olika utbyten och projekt både i Sverige och i Korea. Detta är skapar även helt nya förutsättningar för våra egna Taekwondogymnasier och studenter att vidareutvecklas och kombinera sin idrott med sina studier, säger Emir Dizdarevic(STF). 

http://www.newstkd.com/news/articleView.html?idxno=420

 

Svenska Taekwondoförbundet, Korea University Taekwondo Federation och Asia University Taekwondo Federation är överens om följande:

1. Båda parter bidrar till utvecklingen av Taekwondo och är överens om att samarbeta med varandra för att genomföra gemensamma aktiviteter.

2. Båda parterna ska skapa förutsättningar för att främja utbytet av Taekwondokulturen och samarbeta mellan organisationerna.

  A) Utbyte av Taekwondoinstruktörer och tekniker inklusive Taekwondotävlingar och gemensamma utbildningar.

  B) Utbyte av praktik, anställningar, lagledare, administration, domare, forskning och instruktörer/utbildare.

  C) Utbyte av Taekwondo program, aktiviteter, teknik(IT) och studieärenden.

  D) Hålla/delta på gemensamma Taekwondotävlingar, aktiviteter, och utveckla/stödja mänskliga resurser

 

Svenska Taekwondoförbundet kommer påbörja arbetet med en konkret handlingsplan utifrån både olika behov och önskemål samt skapa olika förutsättningar för att genomföra olika projekt inom ramen för avtalet.

Skribent: Sammi Kaidi
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....