Hoppa till sidans innehåll

Sverige är fullvärdiga medlemmar i ETU

20 OKT 2015 19:30
Den Internationella konflikten mellan Svenska och Europeiska Taekwondo Förbunden är nu över. Onsdagen den 14 oktober 2015 träffade Johan Nilsson, Ordförande för Svenska Taekwondoförbundet (STF) och Sakis Pragalos, Europeiska Taekwondo Unionen (ETU) varandra på inbjudan av ordförande för Svenska Olympiska Kommittén (SOK) i Stockholm. Mötet resulterade i att man enades om en lösning där Svenska Taekwondoförbundet inte behöver utesluta 4000 medlemmar, utan istället fortsättningsvis kan samla all taekwondo under ett och samma paraply.
  • Skapad: 20 OKT 2015 19:30

Tidigare i januari i år beslutade ETU att utesluta Svenska Taekwondoförbundet ur all taekwondo verksamhet i Europa, något som resulterade i att Sverige fick avstå deltagande på Nordiska Mästerskapen. Beslutet överklagades med omedelbar verkan till högre instans, världsförbundet WTF.

Därefter har det förts förhandlingar internationellt med både världsförbundet och det europeiska kontinental förbundet. I förhandlingarna har SOK varit ett viktigt stöd till Svenska Taekwondoförbundet när representanter från förbundet rest till Korea, Schweiz, Ryssland och Azerbaijan under året för att finna en gemensam lösning.

Efter överenskommelsen i Stockholm den 14 oktober har vi idag, på plats i Riga, Lettland och ETUs årsmöte återinvalts in som fullvärdiga medlemmar.


Det var en nöjd Ordförande för Svenska Taekwondoförbundet – Johan Nilsson, som efter mötet konstaterade:

”Detta har varit den viktigaste frågan för mig sedan jag tillträdde i April, och som jag är mycket nöjd med att vi nu kan lägga bakom oss. Det här betyder mycket för våra atleter, framförallt för våra OS-kandidater Elin Johansson & Nikita Glasnovic, som nu kan fokusera på sin OS-satsning utan att behöva oroa sig för att något annat ska kunna påverka vägen till Rio 2016.”

Skribent: Sammi Kaidi - Projektledare
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....