Hoppa till sidans innehåll

Till Klubbledare, Coacher, Utövare, Domare och Medlemmar i Svenska Taekwondoförbundet.

03 OKT 2014 21:59
Svenska Taekwondoförbundets kansli och arrangör för SVC 2 i Helsingborg, fick tidigare i dag information om att domarkommittén valt att inte bemanna Svenska Cupen 2 med domare via ett mail i sista sekund.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:24

Styrelsen fick via kansliet kl 08.00 i morse information att domarkommittén valt att inte bemanna Svenska Cupen 2.
.
Klockan 09.30 initierades ett akut krismöte och styrelsen har under dagen haft många samtal i frågan.
.
Under förmiddagen har flera inom tävlingsledningen och förbundsstyrelsen engagerat sig för att försöka komma i kontakt med ansvariga i domarkommittén och även på egen hand försöka boka domare till Svenska Cupen 2, i hopp om att kunna genomföra tävlingen. Då man inte nådde några framsteg i kontakt med domarkommittén och hitta ersättare, samtidigt som man tävlade mot klockan, beslutades att ställa in tävlingen då man inte kunde garantera ett genomförande.
.
Efter fortsatt dialog med ansvariga under dagen, har det visat sig att domarkommitténs beslut att inte bemanna tävlingen, grundat sig i ett flertal missuppfattningar.
.
En utredning av händelsen kommer initieras där utredningen ska utvisa vad denna händelse har bestått i och vilka konsekvenser det har fått eller kunde ha fått, samt bedömning av om något liknande skulle kunna inträffa igen. Denna utredning kommer att ligga till grund att planera åtgärder i verksamheten för att förhindra att liknande händelser uppkommer igen.
.
Att behöva meddela de cirka 200 tävlanden och alla andra som påverkats av detta, att tävlingen inte kan genomföras, har varit oerhört tungt och ledsamt.
Vi ber samtliga berörda om ursäkt för detta och vi kommer arbeta för att detta inte skall kunna upprepas i framtiden.
.
För styrelsen
_
Emir Dizdarevic
Tillförordnad ordförande
Skribent: Emir DizdarevicPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....