Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering kring Covid-19 - Smittspridningen av Coronaviruset

15 MAR 2020 21:13
  • Uppdaterad: 15 MAR 2020 21:13

Fredag 13 mars fick tidigare tillsatt krisledning även i uppdrag att hantera rekommendationer från RF, myndigheter och regering kopplat till covid-19 viruset samt sprida dessa på förbundets kanaler för att tillgängliggöra det för alla. 


Från krisledningen vill vi därför förmedla följande:

  • Många vanliga frågor besvaras ingående på myndigheternas webbplatser.

  • Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet.

  • Förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 personer, enligt ett regeringsbeslut den 11 mars.
    Att man valt 500 personer beror på att just större evenemang kan locka till sig människor från olika delar av landet. Kollektivtrafik, arbetsplatser och skolor omfattas inte av förbudet. Folkhälsomyndigheten har bedömt att det för närvarande är viktigt att friska kan fortsätta jobba och gå i skolan.

För att läsa mer ingående och få en mer samlad bild av direktiv eller rekommendationer som ställs från de olika myndigheterna så ber vi er läsa på https://www.krisinformation.se/

För de arrangemang eller aktiviteter som inte når upp till fler än 500 besökare har folkhälsomyndigheten kommit ut med allmänna åtgärder för att minska spridningsrisken av coronaviruset och en checklista för riskbedömning. Dessa kan du ta del av här.

När det kommer till rekommendationer från idrottsrörelsen och Riksidrottsförbundet så har det upprättats en särskild sida på RF:s hemsida med information. En F&Q har också tagits fram för att tydligt svara på de vanligast förekommande frågorna. På samma sätt har Folkhälsomyndigheten tagit fram en F&Q. 

Gällande mindre sammanslutningar såsom träningsverksamhet så har Folkhälsovårdsmyndigheten via sin presskonferens under fredagen och myndighetens generaldirektör Johan Carlson sagt “att det bästa snarare är att fortsätta med träningarna”. Se pressträffen i sin helhet här. 

 

Från Svenska Taekwondoförbundets sida har styrelsen beslutat att ställa in årsmötet 29 mars i Stockholm. De båda grenförbunden Svenska Taekwondounionen och Svenska ITF-förbundet har även i respektive kanaler informerat om inställda årsmöten.

Krisledningen kommer fortsatt bevaka rekommendationer och nya direktiv från de olika myndigheterna samt hålla er uppdaterade. 

Har man några eventuella frågor eller funderingar till förbundet med anledning av det arbetet som pågår för att begränsa smittspridningen, tveka inte att maila in dem till krisledningen via sammankallande eller förbundets kansli.


På uppdrag av krisledningsgruppen,

Sammi Kaidi

Sammankallande
Krisledningen i Svenska Taekwondoförbundet

 

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....