Hoppa till sidans innehåll

YOC 2015

11 JUN 2015 07:59
13-14/6, MALMÖ.
  • Skapad: 11 JUN 2015 07:59

Youth Olympic Camp

 

Youth Olympic Camp är ett event i projektet Utmanare.

 

Syftet med projektet är att skapa ett bättre underlag för rekrytering av aktiva till SOK:s Topp & Talangprogram (T&T) för att de aktiva sen ska kunna göra bra och långsiktiga satsningar mot världstoppen.

Projektet Utmanare

Utmanare är ett försteg till det inom SOK idag befintliga Topp- och talangprogrammet och åldersaspekten på de deltagande i Utmanarprojektet är viktig.

 

Aktiva:
 Thea Kling, SooShim Tkd

Leon Glasnovic, Toigye Tkd

Linus Linden, Toigye Tkd

Kevin Livingstone, Toigye Tkd

 

Nominerade:

Fredrik Lindström, Toigye Tkd

 

Kvalificerings krav: Tournament-Age-Overview

 

Scema: Program+deltagarlista+YOC+13-14+juni+2015

 

De senaste åren har visat att rekryteringsunderlaget för Topp- och talanggruppen är svagt i många idrotter och att vissa idrotter har problem med rekrytering, kvalitet och återväxt på talangsidan. Resurserna upplevs också ofta som begränsade trots det landslagsstöd som RF kunnat ge förbunden de tre senaste åren.

 

Upplägget av Utmanarprojektet är att de olympiska specialförbunden själva formar och leder sina satsningar och genomför nära uppföljning av sina aktiva som är med i Utmanarsatsningen. SOK ansvarar för central uppföljning och gemensamma aktiviteter för alla OSF:en.

 

En förutsättning för rätt till deltagande och ekonomiskt stöd inom Utmanarprojektet är att OSF har godkänd Kravanalys och åldersspecifika utvecklingstrappor som verksamheten kan utgå ifrån.

Utmanarprojektet ska bidra till att OSF:en kan göra en bättre uppföljning av lovande aktiva och få till en kvalitetshöjning av träningen på framförallt klubbnivå men förhoppningsvis också bidra till mer internationell matchning.

 

Mål

Målet är att antalet aktiva i Topp- och talangprogrammet ska ökas från 215 till cirka 400 t o m 2017 med bibehållna kvalitetskrav och sikte mot världstoppen inom 3-6 år.

 

Kommande YOC

13-14 juni 2015, Malmö: 12 OSF/15 grenar. 86 aktiva. 44 tränare

Program och deltagarlistaPDF

Skribent: JOHAN BERG
Epost: This is a mailto linkPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....