Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet 29 mars ställs in

13 MAR 2020 00:17
  • Uppdaterad: 13 MAR 2020 00:17

Riksidrottsförbundet har under dagen informerat Generalsekreterare från Specialidrottsförbunden om att de rekommenderar att man ställer in all form av sammankomst med fler än 25st deltagare. Dessutom har restriktioner om privata resor mellan regioner införts och nu genomförs inga tjänsteresor.

 

Svenska Taekwondoförbundet följer de rekommendationer som myndigheter och idrottsrörelsen satt upp. Förbundsstyrelsen har under torsdagen beslutat följande:

 

  • Att nuvarande krisledningsgrupp, med mandat utifrån den nyligen antagna krisplanen hos förbundsstyrelsen, får i uppdrag att även hantera rekommendationer från RF, myndigheter och regering kopplat till covid-19 viruset, och

  • Att krisledningsgruppen löpande ska hålla övriga i förbundsstyrelsen informerade.

Styrelsen har även under torsdagen fattat beslut om att ställa in förbundsmötet 29 mars i Stockholm. Krisledningen ser över alternativa lösningar men kommer föreslå förbundsstyrelsen att kalla till nytt datum för årsmötet 30 dagar innan när det finns en lösning för det.

 

Gren- & regionsförbund samt medlemsföreningar uppmanas att följa rekommendationerna från RF där sammanslutningar med fler än 25st deltagare ställs in. Vidare uppmanas det att föreningar undviker att resa mellan regioner för träning eller läger samt ställer in kommande tävlingar.

 

Vidare rekommenderar vi: 

Medlemmar som nyligen har vistats i något av de drabbade riskområdena uppmanas att stanna hemma i två veckors tid efter hemkomst och undvika kontakt med andra. Vilka områden som betraktas som riskområden hittas här: https://www.regeringen.se/sveriges-regering/utrikesdepartementet/

 

Har man anhöriga som är eller har varit smittade bör man också stanna hemma och iaktta största försiktighet. Kontakta gärna 1177 vid minsta uppvisade symptom.

På uppdrag av förbundsstyrelsen och krisledningen, 

 

Arto Ala Häivälä

Generalsekreterare

Skribent: Arto Ala-Häivälä
Epost: Adressen Gömd

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....