Hoppa till sidans innehåll

Coronapandemin är inte över - Nya råd och rekommendationer gäller

27 OKT 2020 15:02
  • Uppdaterad: 27 OKT 2020 15:02

Förbundet följer utvecklingen av corona pandemin och har idag tagit del av att de allmänna råden i Skåne län skärps. Med anledning av detta vill vi uppmana till Taekwondorörelsen att skapa goda möjligheter för medlemmar och göra kloka val i verksamheten för att minska risken för smittspridning.

Från och med den 20 oktober fram till 3 november uppmanas alla som vistas i Uppsala och från och med den 27 oktober fram till 17 november uppmanas alla som vistas i Skåne län att:

  • undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel och
  • om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.

Folkhälsomyndigheten har till Riksidrottsförbundet förtydligat att idrottsverksamhet som bedrivs enligt de allmänna råd som gäller i hela landet kan fortsätta som tidigare, men med följande tillägg:

  • Idrotter där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten, som exempelvis många kampsporter, bör skjuta fram tävlingar och ändra upplägg och innehåll i träning så att nära fysisk kontakt undviks till dess att nya rekommendationer kommer från Region Uppsala eller Skåne.
  • Idrottsutövare, ledare och domare ska i möjligaste mån undvika att använda kollektivtrafik i samband med sitt idrottsutövande.
  • Idrottsverksamheter ska i den mån det är möjligt genomföras utomhus.
  • Idrottsutövare, ledare och domare som reser till eller från Uppsala och Skåne ska överväga risken för smittspridning inför deltagande i idrottsevenemang.
  • Verksamheter ska skjutas fram eller ställas in om det inte får betydande konsekvenser.

Förbundsstyrelsen har även fattat beslut om nya rekommendationer för vad styrelsen anser är demokratiskt godtagbart gällande föreningsmöten och årsmöten. I korthet handlar det om att styrelsen uppmanar föreningar och förbund som har fler än 40st medlemmar, utspridda över två län, att bjuda in till hybrida möten som lägst, men helst till helt digitala möten. För föreningar och förbund med färre än 40 medlemmar från samma län så gäller Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer som lägst. 

Riksidrottsförbundets uppmaning om att det inte är godtagbart att skjuta fram årsmöten till 2021 gäller även inom förbundet. Förbundsstyrelsen har till detta även beslutat att upplåta möjligheten att nyttja mötessystemet Voteit kostnadsfritt till föreningsmöten och årsmöten. För bokning av åtkomst till systemet, kontakta förbundskansliet på This is a mailto link
Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....