Hoppa till sidans innehåll

Covid-19 och inför STF förbundsstämma

28 APR 2020 14:45
  • Skapad: 28 APR 2020 14:45

Kära medlemmar,

Det är en jobbig tid som vi just nu genomgår, inte bara inom Taekwondo utan i hela samhället med smittspridningen av Coronaviruset.

Många verksamheter står stilla och många verksamheter riskerar att inte alls kunna fortsätta, särskilt verksamheter för barn & ungdomar som inneburit en mötesplats, en naturlig knytpunkt i deras vardag. Men, det är viktigt att hålla ut, stötta varandra, stötta din lokala Taekwondoklubb, de ledare som leder träningen och medlemmar, så de fortsätter att ha hopp för att det kommer vända.

Även om vi som Taekwondoutövare vill tänka det bästa ur vår synvinkel som har att göra med Taekwondo, är det viktigt att nu släppa ett smalt synsätt och arbeta tillsammans i samhället för att smittan ska hållas nere. En kan inte göra mycket men alla kan göra något.

Min uppfattning är att Sveriges regering och Folkhälsomyndigheten har en sund och rätt approach för hanteringen av Covid-19, men om inte vi medborgare följer rekommendationerna, har inte rekommendationerna någon som helst inverkan. Något som kan leda till att sjukvården överbelastas och i sin tur leder till att hela samhället får ett övertryck från alla håll och kanter. Detta måste vi undvika och jag vill uppmana till alla Taekwondoföreningar, föreningsledare och medlemmar, att följa rekommendationer och allmänna råd. Det är viktigt att idrottslig verksamhet bedrivs, men inom ramarna som satts upp. Försök att träna utomhus, undvik närkontakt och minska på tillställningar med över 50 personer.

Den 1 maj öppnar RF upp en ansökningsmodul via Idrott Online där föreningar kan ansökan om kompensationsstöd pga Covid-19. Ta vara på detta tillfälle och tveka inte att höra av er till kansliet om ni behöver hjälp. Sista dagen för ansökan är den 15 maj.

Nog sagt om det går förbundet in i en ny era där vi har en del att ta itu med. Problem som inte bara funnits det senaste året som uppdagats nu, utan sådant som går en bra bit bak i tiden. Vi behöver ordna upp verksamheten så att den följer de riktlinjer som RF satt upp för oss genom vårt medlemskap hos RF.

Krisledningsgruppen med representanter från STF, STU och SIF arbetar hårt för att vi ska återfå vårt förtroende hos RF och har arbetat fram en plan som inom kort ska presenteras för er och RF. En del av den planen innehåller förändringar som vi som idrottsrörelse måste genomgå, en fas som till en början kan kännas jobbig, men som är ett måste. Vissa ändringar behöver även vara klara inför kommande möte med RF och det betyder att ett årsmöte under april är ett faktum för oss, på både gott och ont med den digitala lösningen. Detta är också en fas som måste avklaras, med en risk att annars uteslutas från RF vilket hade varit förödande för vår verksamhet, föreningarna och de enskilda medlemmarna i slutändan.

 

Tillsammans kan vi bara bli starkare.

 

 

Arto Alahäivälä
Generalsekreterare STF

Skribent: Arto Ala-Häivälä
E-post: Adressen Gömd

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....