Hoppa till sidans innehåll

En krisledningsgrupp har tillsatts

10 MAR 2020 15:31
  • Uppdaterad: 10 MAR 2020 15:31

Förbundsstyrelsen har under måndagskvällen tillsatts en krisledningsgrupp i förbundet med anledning av Riksidrottsstyrelsens beslut att dra in organisationsstödet till Svenska Taekwondoförbundet. Beslutet från Riksidrottsstyrelsen grundar sig i att förbundet inte lever upp till idrottsrörelsens värdegrund.  

I fredags erhöll Svenska Taekwondoförbundets styrelse ett beslut från Riksidrottsstyrelsen att kvarvarande utbetalningar av organisationsstödet, ca 2,7 miljoner kronor och halva förbundets stöd från RF, dras in tills vidare. I beslutet framgår även att Riksidrottsstyrelsen kan komma att ompröva beslutet om förbundet kommer till att arbeta och fungera med idrottsrörelsens värdegrund.

Styrelsen har under måndagskvällen haft ett sammanträde med anledning av Riksidrottsstyrelsens beslut och beslutat följande:

  • Att tillsätta en krisledningsgrupp med mandat utifrån den nyligen antagna krisplanen hos förbundsstyrelsen,
  • Att krisledningen ska bestå av två personer från Svenska Taekwondoförbundets styrelse och Ordföranden för respektive grenförbund; Svenska Taekwondounionen och Svenska ITF-förbundet,
  • Att vice Förbundsordförande och Förbundskassör representerar Svenska Taekwondoförbundet i krisledningsgruppen och att gruppen själva får utse sammankallande, och
  • Att krisledningsgruppen löpande ska hålla övriga i förbundsstyrelsen informerade.

Krisledningsgruppen kommer inom kort sammanträda för att arbeta utifrån den antagna krisplanen. Styrelsen har även beslutat att skicka den som en proposition till årsmötet 29 mars för att antas av stämman. Här kan du ta del av STF Krisplan.

Eventuella frågor, funderingar eller annat kan mailas till krisledningsgruppen via sammankallande This is a mailto link

Förbundsstyrelsen i Svenska Taekwondoförbundet tar Riksidrottsstyrelsens beslut på största allvar och ett första steg var att utse en arbetsgrupp med mandat att utreda, planera och agera för förbundets bästa i denna krisen. Här kan du ta del av beslutet från Riksidrottsstyrelsen.


På uppdrag av förbundsstyrelsen,

Arto Ala Häivälä
GeneralsekreterarePostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: This is a mailto link