Hoppa till sidans innehåll

Föreningsutveckling, folkbildning och trygg idrott - Vi söker en föreningskonsulent

07 OKT 2020 00:14
Svenska Taekwondoförbundet söker en föreningskonsulent till ett 50-tal föreningar som vill jobba intensivt med föreningsutveckling under 1 års tid. Tjänsten utgår från Göteborg eller Malmö, men genomförs till stor del på distans och är på heltid.
 • Uppdaterad: 07 OKT 2020 00:14

Vill du vara med och utveckla människor och taekwondoföreningar? Tycker du att idrott och föreningsliv är något fint och viktigt? Brinner du för trygga idrottsmiljöer?  

Som föreningskonsulent arbetar du med föreningsutveckling och med att initiera bildnings- och utbildningsverksamhet i idrottsföreningar. Du har daglig kontakt med taekwondoföreningar och din arbetsmiljö växlar mellan föreningar med olika utmaningar och behov. Du verkar för att Svensk Taekwondo ska utvecklas och göra förflyttningar med siktet inställt mot idrottsrörelsens gemensamma vision och förändringsarbete, Strategi 2025 och förbundets förändringsresa Agenda2024. Särskilt fokus för tjänsten ligger på att bygga trygga idrottsmiljöer för barn & ungdomar, vilket innebär att verka för en taekwondorörelse fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En taekwondorörelse där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Hos Svenska Taekwondoförbundet ingår du i kansliet där självständigt arbete kompletteras med gemensamma aktiviteter och möten. Arbetet innebär en stor del uppsökande verksamhet hos taekwondoföreningar vilket innebär att kvälls- och helgarbete är relativt omfattande och insatserna görs på distans.  

Dina arbetsuppgifter är: 

 • att arbeta med taekwondoföreningar inom områdena bildnings-, utbildnings- och utvecklingsfrågor
 • att vara projekt- och processledare
 • att genomföra olika former av utbildningsinsatser och kunskapslyft
 • att informera om och stimulera föreningarna till att använda folkbildningen som metod för att nå en hållbar utveckling inom sin verksamhet
 • att särskilt arbeta för att stärka taekwondoföreningar i arbetet med trygga idrottsmiljöer
 • att stärka taekwondoföreningars förmåga att arbeta utifrån barnkonventionen och kunna inkludera fler medlemmar till verksamheten

Vi letar efter dig som har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Eftersom arbetet till stor del bygger på personliga kontakter är det viktigt att du har hög social kompetens och förstår vikten av att skapa goda relationer i ditt arbete. Som föreningskonsulent arbetar du oftast självständigt men har förbundsanställda och förtroendevalda som stöd samt rapporterar till utsedd i förbundsstyrelsen. Därför behövs ett eget driv och förmåga att planera sitt arbete.

Vi värdesätter särskilt följande för dig som söker tjänsten:  

 • genomförd utbildning med inriktning mot projektledning och projektmetodik på folkhögskola eller högskola/universitet
 • erfarenhet av ideellt arbete som ledare i förening
 • stort intresse för att arbeta med lärande processer
 • kunskap om idrottsrörelsen i allmänhet och föreningslivet i synnerhet
 • erfarenhet av arbete med barn & ungdomsfrågor 

Information och ansökan

Tjänsten utgår från antingen Göteborg eller Malmö för att få en geografisk spridning på förbundskansliet. Du kommer arbeta med föreningarna på distans till största del och genomföra onlinemöten. 

Tillträde enligt överenskommelse, men inte tidigare än 2 nov.  

Tjänsten är ett konsultuppdrag på 1 år och tjänstgöringsgraden är heltid. 

Vi anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling. Därför förespråkar vi kvinnliga eller icke binära sökanden i vår rekryteringsprocess. 

Om du erbjuds tjänsten kommer vi att efterfråga ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret. 

Verkar det som en intressant utmaning? Skicka in ditt CV samt ett kort personligt brev till This is a mailto link. Ange gärna konsultersättning inkl.sociala avgifter.  

Vi kommer löpande hantera inkomna ansökningar och sista ansökningsdatum är den 31 okt. En förutsättning för att tjänsten ska tillsättas är att minst 25st föreningar ansökt om att få ta del av detta uppdrag genom projektstöd IF, vilket ska vara klart omkring mitten av oktober. 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Sammi Kaidi, förbundsordförande, tfn 076-281 51 90, This is a mailto link 

 

Svenska Taekwondoförbundet består idag av 197st medlemsföreningar fördelade på 4st distrikt och ca 26.000 aktiva medlemmar. Förbundet är organiserade i två grenförbund som ansvarar för den grenspecifika taekwondon. Förbundets ansvar är att stötta föreningarna i generell förenings- och idrottsutvecklings frågor som inte berör den grenspecifika utvecklingen. Förbundet har en anställd generalsekreterare placerad i Stockholm på idrottens hus. 

 

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....