Hoppa till sidans innehåll

Idrott och Mångfald - transpersoners inkludering

24 FEB 2021 11:04
Förbundet deltog på RF konferensen "Idrott & mångfald" i början av februari för att stärka kompetensen inom frågor gällande transpersoners inkludering i idrottsrörelsen.
  • Skapad: 24 FEB 2021 11:04

Tisdagen den 9 februari var Madeleine Romero, Förbundets jämställdhetsansvarig, Lora Timany SIF:s jämställdhetsansvarig och Chris Jonasson, projektledare trygga idrottsmiljöer på den digitala konferensen "Idrott och mångfald - transpersoners inkludering". Konferensen handlade om hur vi i svensk idrott kan arbeta för att inkludera transpersoner.

En transperson är en person vars könsidentitet och/eller -uttryck inte stämmer överens med det juridiska kön hen blev tilldelad vid födseln och som bestämdes utifrån hur den personens kropp såg ut och tolkades då.

- Jag tyckte att det var en super intressant föreläsning med många duktiga talare. Personer med mycket upplevelser om just problem inom idrotten på olika sätt, säger Lora Timany. 

Gruppen tar med sig det att små saker som hur vi formulerar oss på våra hemsidor, att vi känner att det finns en vilja att inkludera transpersoner i idrottsrörelsen och att det inte finns några hinder för oss att öppna upp nya tävlingsklasser är en bra början för att inkludera målgruppen. 

- Vi lever i en värld nu där en är mer öppen med ex könsbyte eller att en inte vill bli könsidentifierad. Där just frasen ”hej grabbar” kan bli fel om en inte känner gruppen väl, avslutar Lora Timany. 

Förbundsstyrelsen har tagit del av avrapporteringen och har bett förbundets jämställdhetsansvarige tillsammans med gruppen att undersöka frågan vidare för att se hur vi som idrott kan inkludera transpersoner i vår tränings- och tävlingsverksamhet. 

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....