Hoppa till sidans innehåll

Info från STU

05 AUG 2016 07:09
Nedan följer information från grenförbundet STU
  • Skapad: 05 AUG 2016 07:09

Ansök medlemskap hos STU senast den 1 september
Elitserien i WTF börjar närma sig och för att kunna få tävla där så måste klubbarna vara medlemmar i STU, Därför ber vi er att inte vänta med att skicka in era medlemsansökningar. Deadline är 1 September 2016 då vi behöver tid för att hantera och godkänna ansökningarna.

Stipendie till dig som satsar och vinner - En morot
Just nu har vi två fantastiska individer i Elin Johansson och Nikita Glasnovic som har lyckats att ta vår lilla taekwondo-nation till OS. Att det gjort det är faktiskt helt ofattbart – och dessutom i en sport som är väldigt stor internationellt. Än mer anmärkningsvärd blir prestationerna när man inser deras förutsättningar: ingen av dem tjänar några pengar utan får i princip bara uppehälle och resebidrag (vilket inte är fallet i de större nationerna där stjärnorna i många fall blir ekonomiskt oberoende). Dessa tjejer har gjort det av egen kraft med hjälp av andra krafter i form av tränare m.m. som också arbetar i princip ideellt! Många ungdomar är talanger, men bara vissa når fram – de flesta slutar faktiskt i åldrarna 15-17 år då så mycket annat i livet blir mer intressant. Dessa tjejer gjorde ett annat val – och nu får vi som en stor massa möjligheten att se dessa i OS! Vi får också möjligheter at ge våra barn drömmar som med tiden kommer att göra att vår sport fortsätter att växa i Sverige. Förebilder och idoler behövs.

Som ett led i att försöka bli mer professionella som Förbund och skapa något bättre förutsättningar för de som verkligen vill satsa och sätta Sverige på taekwondokartan – och kanske också som den sista-lilla-motivationen som gör att Sverige kan vinna en medalj - har följande besluta fattats: Ett OS-guld belönas med 100.000 kr i ett stipendium, ett OS-silver med 50.000 kr och ett brons med 25.000 kr. Kommande Mästerskap på seniornivå (EM och VM) kommer också att omfattas av stipendier.

Vill ni veta mer om verksamheten inom WTF kontakta STU på This is a mailto link.

Skribent: Arto Ala-Häivälä
Epost: Adressen GömdPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....