Hoppa till sidans innehåll

Krisledningen informerar

13 MAR 2020 13:44
  • Skapad: 13 MAR 2020 13:44

Förbundsstyrelsen har under måndagskvällen tillsatt en krisledning som ska hantera Riksidrottsstyrelsens beslut att dra in organisationsstödet till Svenska Taekwondoförbundet. Krisledningen har under tisdagen haft sitt första sammanträde.

Krisledningen har under sammanträdet i tisdags gjort en kartläggning på omfattningen av krisen, identifierat eventuella faktorer som föranlett Riksidrottsstyrelsens beslut, att dra in organisations stödet på ca 2,1 milj kronor och enats om en handlingsplan på kort samt lång sikt. Krisledningen hörs dagligen för att informera varandra om nyinkomna uppgifter samt förslag på åtgärder. Inom kort kommer dessa att presenteras för samtliga.

Krisledningen har även fått i uppdrag Svenska Taekwondoförbundets styrelse att hantera rekommendationer och beslut med hänvisning till de råd som ges för att begränsa smittspridningen av covid-19 i samhället. Styrelsen har beslutat att ställa in förbundsmötet 29 mars i Stockholm och krisledningen undersöker alternativa mötesformer.

Krisledningen har bekräftat deltagande för dialog med RF om Riksidrottsstyrelsens beslut på Idrottens Hus i Stockholm 24 mars. Inför detta möte kommer krisledningen presentera en handlingsplan för hur Svensk Taekwondo ska ta sig ur krisen.

Krisledningen kommer inom kort bjuda in ordföranden för respektive regionförbund för att förankra handlingsplanen och bjuda in dem i arbetet. Det är viktigt att Svensk Taekwondo tar Riksidrottsstyrelsens beslut på allvar och att alla bidrar med det man kan.

Krisledningen kommer vidare att bjuda in medlemsföreningarna via länk söndag 15 mars kl 18:00-19:00 för att informera om processen och svara på eventuella frågor kopplat till krisen med Riksidrottsstyrelsen och Covid-19. Mötet kommer hållas digitalt och deltagande görs via länk som samtliga kommer få genom epostutskick via idrottonline.

Krisledningen uppmanar medlemmar att inte agera i affekt eller spekulera mot bakgrund till Riksidrottsstyrelsens beslut. Krisledningens inställning är att detta ska hanteras med eftertanke, lyhördhet och beslutsamhet.


På uppdrag av krisledning,

Sammi Kaidi
Sammankallande i krisledningen

 

Övriga deltagare är Emir Dizdarevic, vice Ordförande i Svenska Taekwondoförbundet, Fresia Pérez, Ordförande i Svenska Taekwondounionen och Robert Andersson, Ordförande i Svenska ITF-förbundet.

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....