Hoppa till sidans innehåll

KRISMÖTE har hållits i STF

22 SEP 2019 20:47
  • Uppdaterad: 22 SEP 2019 20:47

Denna söndagen har det hållits ett krismöte i STF som enbart handlat om underförbundet STU. Tyvärr kan vi konstatera att STU har uppvisat allvarliga brister i flera avseenden, varför STF som är det Förbund som är anslutet till RF behöver agera. Detta är djupt beklagligt, bekymmersamt och sorgset.

 

Bristerna som diskuterats är bl.a. följande;

 

1. Extra årsmöte i STU,

Enligt STUs årsmöte skulle ett nytt extra årsmöte hållas. Detta skulle ha skett inom tre (3) månader. Tiden för att hålla detta passerades i juli 2019. Trots påstötningar har inget hänt i denna delen trots att vi nu närmar oss oktober 2019.

Detta är allvarligt.

 

2. Rekommendationen från RF,

RF har skriftligen efter sin egen utredning utfärdat en rekommendation rörande en individ inom vårt förbund. Att inte följa rekommendationen innebär enligt RF en överträdelse mot idrottens värdegrunder, vilket i förlängningen kan leda till minskade medel och i värsta fallet uteslutning. Tyvärr har denna rekommendation inte hanterats på något vis av STU – utan tvärt om synes STU undervärdera och minimera detta genom att finnas på foton m.m. med berörd person på bl.a. U-21 i Helsingborg.

 

3. Svenska Cupen 1,

Det finns ett tävlingsreglemente och ett arrangörsreglemente som SKA följas. Såvitt kan bedömas har STU helt brustit i detta rörande framförallt arena och säkerhet. Hela tävlingen innebar en stor risk utifrån våra medlemmars hälsa och liv då det vistades drygt 500 personer i en gymnastiksal som inte är avsedd för denna typ av evenemang (säkerhetszoner, brandrisker etc). Stora förseningar uppstod under dagen, vilket till viss del berodde på att det inte fanns tillräckliga med elektroniska västar etc. Det som bl.a. STF kommer att utreda i denna delen är varför inte de ca: 15-20 nya västarna som fanns på plats i STUs hyrda bil togs i bruk för tävlingen trots att STU hade representanter på plats.

 

STF har ingen anmärkning mot arrangörsföreningen som försökte lösa allt på bästa viset under rådande omständigheter.

 

Under dagen har en hel del informationsinhämtning skett. Kommande tisdag kommer ärendet att diskuteras vidare inom STF, varvid åtgärder kan komma att vidtas.

 

Mer information kommer.

 

Vänligen

 

 

Jacob Asp

Ordförande STF

Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....