Hoppa till sidans innehåll

Medlemsdialog och erfarenhetsutbyte gällande lokala råd och allmänna rekommendationer

01 NOV 2020 18:36
  • Skapad: 01 NOV 2020 18:36

Idag samlades ett tiotal klubbledare online för att ta del av vilka lokala råd som berör Svensk Taekwondo och för att dela med sig av vad de gjort för anpassningar i sin förening utifrån Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. 

De lokala råden som Folkhälsomyndigheten tidigare fattat beslut om berör medlemsföreningar i regionerna Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Uppsala och Östergötland. Dessa råd gäller till den 19 november och dessa områden står för en stor andel av våra medlemsföreningar i förbundet. 

Förbundet bjöd därför in till medlemsdialog idag kl 12:00-13:00 via Zoom för att informera om vilka råd och rekommendationer som gäller för Svensk Taekwondo. Dessutom fick deltagarna själva bidra med tankar och idéer för hur de på varsitt håll anpassat sin verksamhet, som dokumenterades och sammanfattades till dokumentet ”Tips från medlemmar”. 

- Det är viktigt att Svensk Taekwondo gör sitt yttersta för att bidra till minskad smittspridning i samhället. Dessutom är det starkt av oss att samlas digitalt för att hjälpas åt, lära av varandra och dela med oss av goda exempel så vi kan ta oss ur krisen tillsammans, säger förbundsordförande Sammi Kaidi. 

Vid mötet framkom det också att många upplever att de inte förlorat särskilt mycket medlemmar eller intäkter till sin verksamhet. En av reflektionerna till varför det kan ha varit så är att råd och rekommendationer infallit efter terminsstart (mars & oktober/november) vilket gjort att terminsavgifter redan fakturerats och betalats in till föreningen. Dessutom upplevde många att det varit ett större tryck på att börja träna igen och träna Taekwondo efter sommaren. Att fler har hittat till klubben och anslutit sig till verksamheten. 

Vad gäller kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet så är upplevelsen att det är svårt att påvisa intäktsbortfall eller att föreningen inte ens kommer upp i minimigränsen. Någon förening har dock sökt och beviljats stöd från sitt RF-SISU distrikt för att utveckla träningsverksamheten i linje med allmänna råd och rekommendationer. 

- Vi kommer fortsätta arbeta för att samordna information, ta in tankar och idéer samt stötta våra medlemsföreningar i denna tuffa tid. Vill rikta ett stort tack till er alla som delar med sig i möten, på sociala medier och som hör av sig via e-post, sms och samtal. Ditt engagemang bidrar till en starkare Taekwondorörelse på sikt. 

Här kan du ta del av:
Dokumentationen med ”Tips från medlemmar”

Maila till This is a mailto link om ni gjort något särskilt i er verksamhet som vi inte fångat upp i dokumentationen eller om du önskar informera oss om något annat.  
Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....