Hoppa till sidans innehåll

Milstolpe nådd - Taekwondo föreslås inte att uteslutas ur Riksidrottsförbundet

29 MAR 2021 14:50
Sedan RS:s beslut den 2 mars 2020, att reducera organisationsstödet, så har uteslutning ur RF riskerats om Taekwondorörelsen inte hade rört sig framåt. Idag kan vi meddela att RS bedömer att det inte finns skäl för uteslutning av förbundet.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2021 14:50

Det var den 23-24 mars som Riksidrottsstyrelsen hade sitt sammanträde. Som underlag för diskussionerna och deras beslut har de tagit del av den oberoende utredningens rapport (från PWC). Beslutet meddelades förbundsordförande och generalsekreteraren i fredags eftermiddag. Under helgen har sedan styrelsen sammanträtt och gått igenom beslutet samt rapporten från utredarna.

Riksidrottsstyrelsen (RS) anser att utifrån den särskilda granskningen av förbundet ger det inte RS  stöd för att gå vidare med frågan om att i detta läge föreslå att förbundet ska uteslutas ur RF. Emellertid är det mycket viktigt att det sker betydande förändringar i förbundet för att den frågan inte i ett senare skede måste aktualiseras.

- Det är en lättnad för förbundsstyrelsen att inte behöva fullfölja planen med att försvara ett medlemskap i RF på riksidrottsmötet i maj. Tack vare Taekwondorörelsens fantastiska engagemang, stöd och support så kan vi konstatera att utredningsrapporten påvisar att vi gjort en förflyttning framåt under 2020, säger förbundsordförande Sammi Kaidi

RS beslutade att uppdra till GS att återkomma med förslag till åtgärdsplan till deras sammanträde i april för att med stödjande insatser komma till de förändringar som anses nödvändiga utifrån den särskilda granskningen. En närmare plan för detta arbete tillsammans med en plan för finansiering och fortsatt ekonomiskt stöd till förbundet kommer att behandlas av RS vid sammanträde i april 2021.

De närmsta dagarna kommer förbundsstyrelsen gå igenom PWC rapporten, fatta beslut om verksamhetsinriktningen för 2021-2022 och de nya programområdena för projektstöd IF år 2021.

Missa inte att delta på kommande medlemsdialoger som kommer handla om just detta och de nya programområdena inom ramen för projektstöd IF. Ungefär 1 milj kronor ska fördelas i projektstöd till föreningar på mindre än 8 månader.

Söndag 11 april kl 12:00-13:00
Tisdag 13 april kl 18:00-19:00

Mötena kommer äga rum på zoom och följande länk https://zoom.us/j/92156276515 kommer användas för medlemsdialogerna (ingen föranmälan eller registrering krävs).


DOKUMENT
Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....