Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

30 DEC 2016 20:04
  • Skapad: 30 DEC 2016 20:04

Jag kommer inte att skriva ett jättelångt inlägg, men måste börja med att detta har varit ett fantastiskt år för svensk Taekwondo!

Den absolut viktigaste händelsen var när vi på årsmötet enades om att skapa två grenförbund - STU och SIF. Detta möjliggjordes genom samarbete "över gränserna" och gav också en modern styrelse som inte kastade ut 5.000 medlemmar med barn och ungdomar - utan en styrelse som värnade om våra barn och ungdomar oavsett i vilken gren de valde att idrotta under. Detta arbete har också renderat i ett internationellt erkännande av både WTF och ETU där vi åter efter 2,5 år av konflikter är fullvärdiga medlemmar.

Vi har tagit fram ett nytt landslagskoncept där alla som presterar på hemmaplan är välkomna, vilken renderat i åtminstone två superlyckade mästerskap (där coacher mm tagits ut helt utan inverkan av politiska sympatier).

Nya styrelsen tillträdde med ett underskott om -1.372.000 kr som STF:s gamla styrelse skapat på årets fyra första månader, vilket egentligen inte är klokt. Vi har dock vänt dessa siffror - inte till plus, men nästan.

Även om detta året förmodligen kommer att ses som vändpunkten för svensk taekwondo så sker det massor nästa året;
Nästa år kommer ett stort breddläger att ske där flera internationella "ikoner" kommer att närvara. Vidare spinner vi vi vidare på temat som vi infört "medlen ska ner till våra medlemmar - våra barn och ungdomar". Utifrån detta arbetar vi ideellt med att försöka få inte bara EN utan TVÅ G-klass tävlingar till Sverige under år 2018.

Gott nytt nu ALLA 💥💥💥

 

Jacob Asp och styrelsen

Skribent: Arto Ala-Häivälä
Epost: Adressen GömdPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....