Hoppa till sidans innehåll

Presentation förening som deltar i Projektet Trygga Idrottsmiljöer

09 JUL 2021 12:13
Under årets gång kommer vi att presentera de föreningar som valt att engagera sig i projektet Trygga Idrottsmiljöer. Först ut är Yeong Won Taekwondo från Kalmar.
  • Skapad: 09 JUL 2021 12:13

Yeong Won Taekwondo i Kalmar är en av de föreningar som valt att engagera sig i projektet Trygga Idrottsmiljöer. Nedan kan ni ta del av deras verksamhet och varför de brinner för dessa frågor:

Yeong Won Taekwondo startades den 23 februari 2014. Föreningen bedriver traditionell taekwondo vilket är viktigt för att föra den vidare. “Man ska leva och andas taekwondo”. Föreningen har cirka 140 medlemmar och verksamheten är traditionell taekwondo och självförsvar. Man är även i uppstart av att erbjuda tävlingstaekwondo. Föreningen erbjuder en individuellt inriktad utbildning där alla ska kunna träna och utvecklas inom taekwondo.

Varför tycker ni att det är viktigt att jobba med trygga idrottsmiljöer? 

- Så att våra barn kan ta sig till och från träningen på ett säkert sätt samt att våra träningsanläggningar är ett säkert ställe att bedriva träning på. Om det händer något så har vi upprättat en handlingsplan, om olyckan är framme, eller om något annat inträffar.

Varför anser ni att taekwondoföreningar bör engagera sig i projektet och i det framtida arbetet med trygga idrottsmiljöer?

Vi vänder på frågan varför skall vi inte vara med? Vi tycker att man skall vara med och arbeta framåt i detta projekt. Föräldrar kan kolla vad föreningarna ha för mål och vision, hur föreningen ser på mobbning, föreningskunskap samt att det är lättare att rekrytera medlemmar och ledare när man har upprättad mål & vision. Allt måste ju vara frivilligt, men vi tror på en plattform där det finns diplomerade föreningar, det ligger i tiden.

 

Här kan ni läsa mer om projektet.

 

Till hösten kommer vi att presentera fler föreningar och uppdatera vad som sker i projektet. Funderar er förening på hur ni kan engagera er och hur ni kan börja jobba med dessa frågor? Ta en kontakt med föreningskonsulent Andreas Siggelin som är åter på plats i höst från och med 2 augusti.

 

Önskar er en härlig sommar!

Skribent: Andreas Siggelin
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....