Hoppa till sidans innehåll

STF träffar RF

28 OKT 2019 21:18
  • Uppdaterad: 28 OKT 2019 21:18

Djup ORO från RIKSIDROTTSFÖRBUNDET – och kanske inga ekonomiska medel,

 

Tisdagen den 22 oktober hölls ett långt möte mellan STF och representanter från RF, där även representanter från STU deltog. RF var helt klara med att de kände en djup oro med det som händer inom vårt förbund – i klartext; vi är på ruinens brant och riskerar uteslutning i längden.

 

I klartext nämndes följande från RF; Ni, liksom övriga 71 anslutna förbund, har att följa de värdegrunder som finns inom svensk idrott. Detta innebär att Ni ska följa beslut, rekommendationer och annat som följer av att ni ingår inom gruppen Svensk Idrott. Om vi inte följer detta så kan det få allvarliga konsekvenser. På mötet, med deras djupa oro, enades vi om att vårt Förbund ska följa RFs värdegrunder och att vi ska ha en äkta demokrati.

 

Från STUs representant försäkrades att STU skulle följa rekommendationen fullt ut och utan undantag. STF lovade att hjälpa STU i denna fråga så att inga överträdelser kan komma ifråga.

 

För att vara helt klara; STF kommer inte i någon del att tillåta valfusk eller valtvång inom grenförbunden (som passus nämns att flera individer blivit internationellt bestraffade genom bl.a. mista IR-licens m.m.) för att de inte ger bort sin fullmakt). Detta har ålagts STU att reglera, varvid bl.a Chang Ung-föreningarna särskilt har påtalats då de enbart tränar ITF, vilket strider mot stadgarna inom STU.

Eftersom detta är fel och strider mot STUs stadgar – och är inget STF står för – liksom att det bryter mot RFs värdegrund.

 

STF kommer också att hålla särskild uppmärksamhet för överträdelser mot detta, varvid uteslutningsförfarandet kan komma att ske i enlighet med stadgarna i STU, STF och RF. Ingen ska få fördelar eller nackdelar för att rösta ur sin förenings vilja.

För att klara detta svåra arbete kommer STF att arbeta tillsammans med RF.

De flesta representanterna inom STF och STU har fått nog av att ta ”order”, ”hot” och ”annat” från speciella personer. Vi önskar att få känna oss folkvalda och oberoende av andra – att kunna fatta de beslut som vi känner gynnar svensk taekwondo. Tyvärr är vi inte riktigt där – och denna problematik blir riktigt uppenbar när några av våra största föreningar väljer att inte rapportera i tid bara för att slippa att ha rösträtt och därmed slippa delta på årsmöten, som vi förstår det, påtryckningar m.m. från några individer.

Demokrati?

Det som händer nu är att styrelserna inom STF och dess GF först kommer att undervisas om bl.a. värdegrunder av RF. Efter detta kommer ledamöter av våra medlemsföreningar att bjudas in till möten som hålls av RF och som just handlar om demokrati och värdegrund. Nu är det dags att vända sporten uppåt i alla sammanhang

Detta som angivits tror vi är första och den enda vägen just nu. Den som vill något annat – fortsätt att nedvärdera dig själv och vår sport på sociala medier m.m. Vi andra behöver faktiskt inte lyssna på det.

Alla vi som älskar Taekwondo – och trots våra motsättningar – låt oss växa tillsammans och slå tillbaka negativa krafter. I medlemsantal växer vi så det knakar, nu ska vi också göra det i demokratins och värdegrundens tecken.

Inom STF tar vi verkligen RFs oro på allvar - och det hoppas vi att ni som föreningar och enskilda medlemmar också gör. Nu måste vi tillsammans göra något.

 

Vänligen

 

Styrelsen, STF

Skribent: STF
Epost: Adressen Gömd

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....