Hoppa till sidans innehåll

STF utlyser offerter för digitala lösningar

11 DEC 2019 13:47
 • Uppdaterad: 11 DEC 2019 13:47

Sökes lösningar för digitala tjänster & mötesplatser
På det konstituerande mötet, direkt efter extra stämman den 2 december 2019, beslutade styrelsen sig för att ta in offerter från företag för att tillhandahålla digitala tjänster och mötesplatser inom förbundet för förtroendevalda, tjänstemän och våra medlemsföreningar.

Bakgrund
Förbundet är i ett stort behov av en förändringsprocess, en förnyelse med en tydlig struktur. Det handlar om tillgänglighet, en ökad insyn i olika frågor, möjligheten att påverka, att få veta mer, men också en ökad medvetenhet om vilka rättigheter och skyldigheter som finns inom förbundet och svensk idrott. Vad vi har att förhålla oss till och på vilket sätt vi kan vara med och påverka samt att utveckla vår egen idrott. Därför tänker vi att kommunikation, information, delaktighet och dialog är viktiga instrument för att nå ett gott samspel och en samsyn inom förbundet.
Som en del i denna förändringsprocess vill styrelsen titta på olika digitala plattformar gällande dokument- och ärendehantering, sammanträdes- och protokollhantering, GDPR funktionalitet, digital legitimering/attest/signering och arkivering.  
Samtidigt behöver en kulturförändring komma till, för att vända krisen i förbundet handlar det om att inkludera fler och framförallt sänka trösklarna mellan förbund och medlemsförening.

Syfte
Syftet är att stärka demokratin, delaktigheten och inflytandet i viktiga strategiska frågor samt öka transparensen i förbundet. 
 • Att kunna delta på möten(fysiskt eller digitalt) oavsett avstånd, att få sin röst hörd, att kunna rösta elektroniskt, att känna sig trygg och kunna bidra med sina idéer och sin kompetens.
 • Att vi gemensamt tar ut en kompassriktning med tydliga mål utifrån en värdegrund som definierar vad svensk Taekwondo står för, och vad som är viktigt för oss. 
 • Skapa en fungerande grundstruktur för att kunna uppnå våra mål genom planering, organisering och uppföljning tillsammans med en tydlighet om hur vi gemensamt ska genomföra det. 
Målsättning
 • Att stärka samt effektivisera arbetet på förbundet.
 • Ta vara på alla mötesdeltagarnas perspektiv, kunskaper och erfarenheter på ett effektivt, tryggt och inkluderande sätt.
 • Skapa fler mötesplatser för dialog oberoende av tid, plats och rum.
 • Tillgång till ett strategiskt stöd i utvecklingen av demokratiska processer och övrig verksamhetsutveckling inom Svenska Taekwondoförbundet.
 • Öka transparens, delaktighet och dialog mellan styrelse och medlemsföreningar i Svenska taekwondoförbundet.
 • Säkerställa effektiva, inkluderande och trygga mötesmiljöer i Svenska taekwondoförbundets regelbundna möten i styrelser, kommittéer, utbildningar och årsmöten.
 • Bidra till utvecklingen av demokratisering inom Svenska taekwondoförbundet, dess gren- & regionsförbund, kommittéer och arbetsgrupper.
Tips på företag eller företag själva som levererar digitala lösningar, får gärna skicka in offerter till förbundets kansli senast den 12 januari 2020. Offerterna skickas elektroniskt till This is a mailto link och kommer beredas inför styrelsens nästkommande möte i Januari-månad.

 

Skribent: Arto Ala-Häivälä
E-post: Adressen Gömd

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....