Hoppa till sidans innehåll

Sveriges kampsportsförbund har samtalat

10 NOV 2020 18:08
  • Uppdaterad: 10 NOV 2020 18:08

Förbundet har bjudit in Sveriges 7st olika kampsportsförbund till ett första möte mellan tjänstepersoner och förtroendevalda. Under måndagen träffades 5st av dem digitalt för att diskutera gemensamma utmaningar.

Det var efter att förbundet vid sin förändringsresa i Stockholm tidigt under året identifierade ett antal områden som inte enbart berörde svensk Taekwondo. Områden som andra kampsporter även har behov av.

När sedan Riksidrottsstyrelsen meddelade att organisationsstödet till förbundet drogs in i mars månad och vi började arbeta på en handlingsplan, så förstärktes mycket av de tidigare identifierade beröringspunkterna. 

Den 8e programpunkten i Agenda2024 var att vi ska vara en stark aktör inom Svensk Idrott och en vägvisare för Svensk Kampsport. Styrelsen har en ambition om att när vi tagit oss ur den kris vi befinner oss i nu, att svensk Taekwondo någon gång under resan till 2024 ska vända trenden till att ta täten i vissa frågor för svensk kampsport. 

Mötet under måndagen handlade framförallt om att lyssna in varandra och diskutera beröringsfrågor mellan kampsportsförbunden. 

- Vi är mycket nöjda med det gensvar som vi fick från deltagarna. Alla var positiva till att samverka, uppskattar initiativet från oss och har redan enats om hur vi tar det hela vidare, säger förbundsordförande Sammi Kaidi. 

Företrädare från Svenska Budo- & Kampsportsförbundet, Judoförbundet, Boxningsförbundet och Fäktningsförbundet deltog på mötet. Från förbundet deltog förbundsordförande (sammankallande) och generalsekreterare. 

Nästa steg är att diskutera vidare kring coronastöd till kampsporten och även förankra principer i respektive förbundsstyrelse för samverkan på längre sikt.  
Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....