Hoppa till sidans innehåll

Vår framtid avgörs på årsmötet

14 APR 2020 00:33
Förbundsstyrelsen kommer den 15 april att på eget initiativ, från tidigare processdagar med flera andra och på uppdrag av krisledningen att lägga fram det mest omfattande åtgärdspaketet i förbundets historia till årsmötet 29 april.
  • Skapad: 14 APR 2020 00:33

Konsekvenserna av att förbundsmötet skulle flyttas fram och därmed riskera att effekterna av föreslagna åtgärder syns som tidigast till slutet av 2020 eller under 2021 skulle kunna innebära att:

RS föreslår RIM 2021 att utesluta förbundet
Det pågår sedan Riksidrottsmötet år 2017 en utredning hos RF om hur förbund skulle kunna gå samman med liknande verksamheter. År 2019 fick två förbund lämna RF med anledning av att de inte uppfyllde storlekskravet och år 2021 skulle RF kunna rekommendera stämman att utesluta Svenska Taekwondoförbundet för att vi inte uppfyller idrottsrörelsens värdegrund och mot bakgrund om att vi skulle kunna ingå i Svenska Budo- & Kampsportsförbundet. 

RS drar in ytterligare stöd och organisationsstödet för 2021 
Idagsläget påverkas inte verksamhetsstödet till förbundet eller projektstödet till föreningarna. Det är dock två stöd som ska gå till barn- och ungdomsidrotten, vuxenidrotten och elitverksamheten i grenförbunden. Projektstödet har andra riktlinjer. Däremot har RS i sitt beslut om det indragna organisationsstödet uppdragit till Generalsekreteraren för RF att särskilt följa upp verksamhetsstödet i september. Det stödet skulle i en förlängning även kunna dras in och då står Svensk Taekwondo utan något som helst stöd. 

Förutsättningen för att vända utvecklingen är att åtgärder antas vid förbundsstämman 29 april och att effekterna av dessa kan mätas redan till efter sommaren. Om inte, så kan föreningarna räkna med en process för avveckling av förbundet redan till nästa år. 

En avveckling som kommer göra att föreningarna inte erhåller något som helst stöd från Svensk Idrott eller subventionerade kostnader för hyra av lokal, aktiviteter från förbundet eller satsningar på tävling, läger och landslag. Det är allvar!

Förbundsstyrelsen tillsammans med krisledningen lägger därför fram det mest omfattande åtgärdspaketet någonsin till årsmötet för beslut. Handlingarna kommer finnas på hemsidan senast 15 april kl 18:00.

Vill vi vara kvar i RF som eget förbund, så är det dags att visa på handling och inse att vi behöver varandra för att gemensamt ta oss ur detta. 

Gör som många andra redan gjort och anmäl er till förbundsstämman här. Inom kort kommer även dagar och tider för kostnadsfria utbildningar i digitalt årsmöte att annonseras ut. För frågor och svar kopplat till årsmötet, klicka här.

Styrelsen tar ansvar för verksamheten, men behöver stämmans beslut, som i alla övergripande och strategiska frågor, i vilka vägval den nya styrelsen ska ta för att komma ur krisen. Nästa avstämningsmöte med RF är i juni och styrelsens förhoppning är att kunna presentera en skarp uppmaning till RF om att Svensk Taekwondo inte ska underskattas! 


Med enad front,

Styrelsen och krisledningen
för Svenska Taekwondoförbundet

Krisledningen består av vice Förbundsordförande och Förbundskassör i Svenska Taekwondoförbundet tillsammans med Ordföranden för Svenska Taekwondounionen och Svenska ITF-förbundet 

Skribent: Sammi Kaidi
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....