Hoppa till sidans innehåll

Förbundet


Svenska Taekwondoförbundet (STF) bildades den 30/11 1996. Ansökan om medlemskap till Sveriges Riksidrottsförbund överlämnades den 20/12 1996.

Svenska Taekwondoförbundet blev medlemmar i Riksförbundet den 24 maj 1997.

Svenska Taekwondoförbundet, har till uppgift att administrera och befrämja den koreanska idrotten/kamparten Taekwondo samt Hapkido i Sverige.

STF:s verksamhets och räkenskapsår omfattar tiden 1 januari t.o.m. 31 december.

STF är såsom specialförbund anslutet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) vars stadgar och bestämmelser utgör grunden för STF:s administrativa verksamhet.

STF består av de föreningar som upptagits som medlemmar och dess verksamhet regleras genom stadgar samt övriga bestämmelser, fastställda av STF:s förbundsmöte eller dess bestämmande av styrelsen eller av förbundsmötet utsett organ.

STF styrelse har det övergripande ansvaret för verksamheten. Löpande ärenden administreras av förbundsstyrelsen, kansliet och ansvariga enheter i respektive ansvars kategori.

STF är organiserad i fyra Taekwondo-regionsförbund (TRF) och två grenförbund (GF) som regleras av stadgarna. Medlemsförening är obligatoriskt ansluten i ett av de fyra TRF och frivilligt ansluten i ett av de två GF.

TRF
- Norrländska Taekwondoförbundet
- Östsvenska Taekwondoförbundet
- Västsvenska Taekwondoförbundet
- Södra Taekwondoförbundet

GF
- Svenska Taekwondo Unionen (STU)
- Svenska ITF Förbundet (SIF)

Uppdaterad: 24 NOV 2017 22:56 Skribent: Ferenc BööPostadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....