Hoppa till sidans innehåll

Tips material, guider och verktyg


På följande sidor har vi samlat guider och verktyg för föreningsutveckling.

Vi kommer att fylla på med mer kunskap och matnyttigt allt eftersom så håll er uppdaterade på vad som kommer dyka upp här i framtiden som er förening kan ha hjälp av i er föreningsutveckling.

 

Nedan finner ni en sammanfattning av varje del: 

Barnens spelregler - Riksidrottsförbundet har i samarbete med Bris tagit fram materialet Barnens spelregler som tar upp barns rättigheter inom idrotten. Barnens spelregler är en bra start till diskussion om rättigheter och värderingar i idrotten.

Barnkonventionen - Från och med 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Sedan länge står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott för barn ska utgå från just barnkonventionen. Vad innebär då den nya lagen för idrottsrörelsen?

Idrotten VillIdéprogrammet Idrotten Vill formulerar visionen om att bidra till en hållbar värld och den ideologi, de värderingar och de ställningstaganden som idrottsrörelsen bygger på.

Inkluderande Idrott - Inkluderande idrott är SISU Idrottsutbildarnas och Riksdrottsförbundets utbildningswebb med målet att bidra till en mer välkomnande och inkluderande idrott.

Introduktionsutbildning för föreningsledare - SISU Idrottsutbildarnas Introduktionsutbildning för föreningsledare vänder sig både till dig som ny eller redan erfaren föreningsledare. Det viktigaste är att du är engagerad i en idrottsförening.

Ledare som lyssnar - är en webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden. I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

Värdegrund - Värdegrunden beskriver de grundläggande värderingar som vi står för och är den kompass som styr hur vi agerar inom organisationen.

#Taktiksnack - RF/SISU har därför tagit fram boken #Taktiksnack för dig som sitter i styrelsen i din förening. Den innehåller kunskap och tips om hur ni kan jobba med viktiga föreningsfrågor i ett modernt samhälle.

SISU Idrottsutbildarna - SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund som arbetar med bildning och utbildning inom idrotten. 

 

Har ni tankar och förslag på vad som bör finnas på plats som andra föreningar och intresserade kan ha nytta och använda sig av? Tveka då inte att ta kontakt med förbundets föreningskonsulent.

Ni hittar kontaktuppgifter här.

Uppdaterad: 08 JUL 2021 14:01 Skribent: Andreas Siggelin
E-post: This is a mailto link

Svenska Taekwondounionen

Svenska ITF Förbundet

Riksidrottsförbundet

Svenska Taekwondoförbundet är en del av svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.

Tillsammans för fler i rörelse

Vaccinera klubben

World Taekwondo

International Taekwon-Do Federation

Hitta oss på sociala medier
.
Svenska Taekwondoförbundet Facebook...Svenska Taekwondoförbundet Instagram

Postadress:
Svenska Taekwondoförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996514
E-post: kansli@swetaekwondo....